Vinhistorien til Burgund

Burgund er en region i Øst-Frankrike som er hjemsted for noen av verdens mest kjente vingårder.

Historien om Burgund går tilbake tusenvis av år, da vin først ble produsert. Romerne var en gruppe som var med på å forme kulturen og økonomien i Burgund ved å plante druer for vinproduksjon.

Historien om vinproduksjon i Burgund

Historien til vinproduksjonen i Burgund er lang og rik på struktur, og dateres tilbake til det 4. århundre e.Kr. Regionen har en lang og stolt tradisjon for vindyrking, og vinene som produseres i Burgund er blant de mest ettertraktede i verden.

Den første omtalen av vin fra Burgund stammer fra det 4. århundre e.Kr., da den romerske forfatteren Palladius skrev om regionens vin. I århundrene som fulgte ble Burgund kjent for sine høykvalitetsviner, som var etterspurt over hele Europa.

Den moderne historien til vinproduksjonen i Burgund begynte på 1800-tallet, da en rekke betydelige endringer fant sted i regionen. I 1869 ble vinregionen Burgund delt inn i fem separate appellasjoner, hver med sitt eget unike terroir og karakter. Dette bidro til å skape en mer fokusert og særegen vinindustri i Burgund, og i dag er regionen kjent for sine mange ikoniske vinstiler.

De forskjellige typene Burgundviner

Bourgogne-regionen i Frankrike er kjent for sine eksepsjonelle rødviner laget av Pinot Noir-druen. Det finnes mange forskjellige typer Burgundviner, hver med sin egen unike smaksprofil og egenskaper.

Noen av de mest populære typene Burgundviner er:

Burgundy Rouge

En lett – de Bourgogne rouge er en middels rødvin som passer utmerket til uformelle middager og hverdagsbruk.

Burgund Aligoté

En tørr hvitvin laget av Aligoté-druen, Bourgogne Aligoté er et forfriskende valg å nyte om sommeren.

Beaujola

En lett rødvin laget av Gamay-druen, Beaujolais er et perfekt valg for uformelle sammenkomster og fester.

Burgund Pinot Noir

En fyldig rødvin laget av Pinot Noir-druen, Bourgogne Pinot Noir er perfekt for spesielle anledninger.

Uansett hva er det alltid en burgundervin som faller i smak. Så neste gang du har lyst på et glass rødvin, ta turen til nærmeste vinmonopol og utforske den vidunderlige verdenen av Burgund-viner!

Kjøp og oppbevaring av Burgundviner

Skal du kjøpe Burgundviner er det viktig å finne en anerkjent vinhandler som kan forsyne deg med kvalitetsviner. Det er også viktig å oppbevare disse vinene riktig, da feil oppbevaring kan ødelegge smaken og aromaen til vinen. Generelt bør burgunderviner holdes kjølige og mørke.

Når du er klar for å drikke en Burgundvin, er det viktig å helle den i riktig glass. Burgundviner bør serveres i tulipanformede glass, som lar vinen puste og frigjøre aromaene. Den optimale drikketemperaturen for burgunderviner er ca. 12 grader.