5 fordeler ved å tegne dyreforsikring

Selv om du er en dyreelsker, kan det hende at kjæledyrforsikring ikke har slått deg opp ennå. Tross alt er kjæledyrene dine en del av familien din, og du vil gjøre alt du kan for å beskytte dem mot enhver negativ situasjon. Enten det er å gispe etter luft etter å ha fått influensa, brudd et bein i en tragisk bakgårdsulykke, eller å bli innlagt på sykehus for å spise blyholdig kattemat, er det siste som de fleste kjæledyreiere tenker på om dyret deres har forsikring mot slike uheldige hendelser.

Men som det gamle ordtaket sier, forebygging er bedre enn kur. Selv om du ikke kan forutsi når ulykken vil inntreffe og hvor mye det vil koste å behandle ditt kjære kjæledyr (eller til og med hvilket selskap som vil dekke behandlingen), kan det å ha forsikring på forhånd redde deg fra konkurs.

Hva er kjæledyrforsikring?

Kjæledyrforsikring er en dekning som dekker medisinsk behandling av kjæledyret ditt. Hvis hunden eller katten din blir syk eller skadet, vil kjæledyrforsikring hjelpe deg med å dekke kostnadene. Du kan dele kjæledyrforsikring i to kategorier: helseforsikring og ulykkes- og sykdomsdekning. Helseforsikringen dekker utgifter til forebyggende pleie og årlige kontroller for ting som vaksinasjoner, kastrering og tannrengjøring. Helseforsikringen dekker også kostnadene for ting som brukne bein eller tenner som faller ut som følge av sykdom eller skade. Ulykkes- og sykdomsdekning er med på å dekke kostnadene ved behandling av skader eller sykdommer som ikke kan forebygges. Dette inkluderer ting som matforgiftning, blærestein og kreft.

Hvorfor trenger du dyreforsikring?

Det er mange grunner til at dyreeiere bør vurdere å skaffe seg en kjæledyrforsikring. Hvis kjæledyret ditt er skadet eller blir sykt, kan det koste tusenvis av dollar å behandle det. Hvis du har helseforsikring, får du det meste av pengene tilbake. Men hvis du har kjæledyrforsikring, får du alle pengene tilbake samtidig som du betaler en mye lavere månedlig premie. Kjæledyrforsikring kan også gi deg trygghet ved å dekke plutselige ulykker, for eksempel når hunden din blir påkjørt av en bil mens den jager et ekorn eller katten din blir skadet av en vindusramme. Denne typen ulykker er uunngåelige, men de kan likevel føre til mange dyre medisinske regninger.

En annen viktig grunn til at du trenger kjæledyrforsikring er det faktum at de fleste veterinærer ikke godtar betalingsplaner. Det betyr at du må betale hele beløpet på en gang, noe som kan være svært vanskelig dersom kjæledyret ditt er alvorlig sykt eller skadet.

Fordelene med kjæledyrforsikring?

Som vi har sett, dekker god kjæledyrforsikring alle behandlinger (inkludert kirurgi) hvis kjæledyret ditt blir syk eller skadet, og sparer deg for tusenvis av pund. De beste kjæledyrforsikringene dekker også rutinemessig pleie som årlige kontroller, vaksinasjoner, kastrering og tannrengjøring. Disse sikrer at kjæledyret ditt holder seg sunt og har en lengre levetid, og sparer deg enda mer i det lange løp. I motsetning til helseforsikring for mennesker, dekker kjæledyrforsikring ofte alle typer dyr, inkludert eksotiske dyr som slanger, øgler og fugler. Noen kjæledyrforsikringsselskaper lar deg til og med legge til gullfisken din i forsikringen din! Her er noen av de viktigste fordelene med kjæledyrforsikring:

  • Kjæledyrets medisinske regninger dekkes hvis de blir syke eller skadet
  • Du kan få forebyggende behandling, som vaksinasjoner, kastrering og tannrengjøring, til redusert pris eller gratis
  • Du trenger aldri å bekymre deg for å betale for dyre operasjoner eller behandlinger.

Hva bør du se etter i et kjæledyrforsikringsselskap?

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe kjæledyrforsikring, er det første du må gjøre å shoppe med forskjellige kjæledyrforsikringsselskaper. De to viktigste faktorene å vurdere er pris og dekning. Du kan få en grov ide om hvor mye kjæledyrforsikring vil koste deg per måned ved å se på de gjennomsnittlige dyreforsikringsprisene for ditt område. Når du har begrenset listen over kjæledyrforsikringsselskaper basert på pris, vil du sørge for at de har god dekning. Du må finne ut nøyaktig hva hver forsikring dekker, hva den ikke gjør, og hvor mye du må betale av egen lomme. Du må også sørge for at selskapet tilbyr en god kundeopplevelse. Hva slags folk jobber der? Hva er deres politikk? Hvor enkelt er det å sende inn et krav?

Feil ikke å gjøre når du tegner dyreforsikring

Selv om du har undersøkt de beste kjæledyrforsikringsselskapene, valgt den beste forsikringen og funnet en lav premie, kan alt gå tapt hvis du gjør disse vanlige feilene.

  • Du vil ikke få kjæledyrforsikring som dekker kjæledyrets medisinske regninger; er selvfølgelig hovedgrunnen til å tegne dyreforsikring, men mange glemmer å faktisk få dekning. Hvis du ikke kjøper kjæledyrforsikring, er du ansvarlig for 100 % av kjæledyrets medisinske utgifter av egen lomme. Dette kan være svært vanskelig hvis kjæledyret ditt blir alvorlig syk eller skadet.
  • Du kjøper ikke kjæledyrforsikring raskt nok; du bør kjøpe kjæledyrforsikring så snart som mulig. Jo yngre kjæledyret ditt er når du kjøper kjæledyrforsikring, jo billigere blir det. Noen forsikringsselskaper gir deg til og med en lavere rente hvis du tegner en langsiktig kontrakt.
  • Du glemmer å oppdatere policyen din; sørg for at du oppdaterer policyen hvert år. Dette betyr å oppdatere kjæledyrets alder, vekt og eventuelle helsemessige forhold. Du bør også oppdatere retningslinjene dine hver gang du legger til eller fjerner et dyr fra hjemmet ditt.
  • Du leser ikke det som står med liten skrift; den fine skriften kan ikke leses på 5 sekunder mens du står i kø hos kjøpmannen. Du bør virkelig sette deg ned og lese hele policyen slik at du vet nøyaktig hva du får.
  • Du har ingen kjæledyrs helsehistorie; Mange kjæledyrforsikringsselskaper vil be deg om å fylle ut en kjæledyrhelsehistorie når du registrerer deg for dekning. Dette kan virke som bortkastet tid, men det er faktisk veldig viktig. Kjæledyrets helsehistorie kan påvirke prisene deres, så det er viktig å være ærlig og nøyaktig.

Avslutningsord

Selv om kjæledyrforsikring er en fin måte å beskytte dine pelskledde venner på, er det viktig å merke seg at den ikke dekker ting som vanlige veterinærbesøk, vaksinasjoner, vanlig pleie eller grunnleggende kjæledyrforsyninger. Den dekker bare ting som nødsituasjoner eller sykdommer, tannprosedyrer og operasjoner. Hvis du ønsker å beskytte kjæledyrene dine mot den økonomiske byrden av uventede veterinærregninger, er kjæledyrforsikring veien å gå. Med så mange fordeler er det ikke rart at dyreforsikring har blitt så populær.